Boza Tarifi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Boza TarifiBoza Nasıl Yapılır - Oktay Ustadan Boza Tarifi - Boza Hakkında MALZEMELER 2 bardak bulgur 20 bardak su 2 çorba kaşığı tarçın yarım bardak yoğurt yarım tatlı kaşığı kuru maya 25 çorba kaşığı şeker 2 çorba kaşığı un yarım çorba kaşığı vanilya Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin Karışımı buzdolabına koyun Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın Ilınca içine yoğurt katın Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın Ilık ortamda 30 dakika bekletin Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın Tarçınla servis yapın |
|