Palamut Tava |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut TavaPalamut Tava Tarifi - Palamut Tava Nasıl Yapılır - Palamut Tava Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Adet Palamut 1 Su Bardağı Un 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1 Yemek Kaşığı Tuz Palamut Tava Nasıl Yapılır? 1 Palamutu yıkayarak içini temizleyin Baş kısmını v e kuyruğunu keserek ayırın Baş kısmını dilerseniz tavalayabilirsiniz Daha sonra balıkları yaklaşık 2 cm genişliğinde dilimleyin Bir adet palamuttan yaklaşık 6-7 dilim çıkar 2 Dilimlediğiniz balıkları yeniden yıkayın ve metal bir süzgeçe alın Suları hafifçe süzüldükten sonra üzerlerine tuz serperek elinizle karıştırın 3 Balıkları unlamak için düz bir zemine fırın kağıdı serin Üzerine un dökün Eğer unu tabağa dökerseniz daha sonra temizlemesi daha zor olabilir 4 Tavada sıvıyağı kızdırın Parmaklarınızın ucu ile bir tutam un alıp tavaya dökerek yağın kızıp kızmadığını kontrol edebilirisiniz 5 Yağ kızdıktan sonra balık dilimlerini alıp üzerlerindeki fazla unu silkeleyerek tavaya atın Bir yüzeyini yaklaşık 7-8 dakika olarak, her iki tarafını da kızartın 6 Kağıt havlu serdiğiniz tabağa alarak fazla yağını çektirin 7 Palamut tavanın yanında bol yeşil salata, üzerlerine pul biber ve sumak serpilmiş kırmızı soğan halkaları, yanında limon ile birlikte roka ile servis edebilirsiniz Afiyet Olsun |
|