Kağıtta Dil Balığı 2 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıtta Dil Balığı 2Kağıtta Dil Balığı Tarifi - Kağıtta Dil Balığı Yapılışı - Kağıtta Dil Balığı Nasıl Yapılır - Kağıtta Dil Balığı Malzemeleri 4 dil balığı filetosu (her biri yaklaşık 125 g) 2 küçük kabak (ince doğranmış) 3 iri mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, ince dilimlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı kekik 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde kesilmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, her filetoyu uzunlamasına ve verevine (biri kalın, biri ince 2 parça elde edecek biçimde) 2'ye kesin 30 x 45 cm boyutlarında 4 parça yağlı kâğıt (ya da alüminyum folyo) kesin Her parçayı uzunlamasına ortadan katlayıp, yarım kalp biçiminde kestikten sonra, katlanmış parçaları açarak, kalp biçimi kâğıt parçalarını biraz tereyağıyla hafifçe yağlayın Her kalp biçimi kâğıdın yarısına, kabak parçalarının 1 /4'ünü döşeyip, üstlerine birer kalın fileto dilimi, birer kat mantar, birer ince fileto dilimi, en üste de birer kat kabak parçası yerleştirin Üstlerine kekik, tereyağı parçaları, tuz ve karabiberi serpiştirin Kalp biçimi kâğıtların boş yarılarını, dolu yarılarının üstüne katlayıp, uçlarını kıvırarak, paketlerin açılmamasını sağlayın Kalp biçimi paketleri birfırın tepsisine yerleştirip, fırında 10 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp, 4 düz tabağa Ver paket yerleştirerek, servis yapın Not: Bu tarifte istenirse, dilbalığı yerine pisibalığı kullanılabilir |
|