Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, barbun, buğulaması, tekir

Tekir (Barbun) Balığı Buğulaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tekir (Barbun) Balığı Buğulaması



1 kilogram olan tekir balığınızı pullarından ve kanından ılık su altında iyice temizleyiniz Ardından suyundan süzmek için 10 dakika süzgeçte bekletiniz Süzülmüş olan tekirleri 2 çay bardağı zeytin yağının içinde 5 dakika bekletiniz Ardından 3 fincan zeytin yağını tepsinizin her tarafına iyice yayınız ve balıkları teker teker tepsiye diziniz Üzerlerinede 3 fincan içme suyunu ilave ediniz Ardından 2 adet dilimlenmiş limonu ve 2 demet doğranmış maydanozları ve bir tutam tuzu da ilave ediniz Son olarak kapağı kapatarak 180 derecede 10 dakika pişiriniz Ilık hale gelince servis yapınız Her zaman olduğu gibi taze ekmek ve ardındanda beyaz fıstıklı helvayı tercih edilebilirsiniz Afiyet olsun


Kaynak:NuriDeniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.