![]() |
Hamsi'nin İzgarası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi'nin İzgarası1 kilo hamsi balığı kanından ve bağırsaklarından ılık su altında iyice temizlenirler ![]() Bir baş sarımsak ve bir çorba kaşığı kırmızı pul biber birbiriyle iyice karıştırılır ![]() ![]() Diğer taraftan ayçiçek yağı ile temizlenmiş olan ızgaramıza yerleştirilerek 10 dakika pişirilirler, ızgara ters çevrilerek balıkların diğer taraflarınında pişmesi saglanır ![]() Pişen balıklar temiz bir porselen tabaga yerleştirilerek, salata ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar ![]() Not:Balık yanında mutlaka taze ekmek tercih edilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|