Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsinin, izgarası

Hamsi'nin İzgarası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi'nin İzgarası



1 kilo hamsi balığı kanından ve bağırsaklarından ılık su altında iyice temizlenirler


Bir baş sarımsak ve bir çorba kaşığı kırmızı pul biber birbiriyle iyice karıştırılır Ardından balıklar bu karışım ile iyice karıştırılarak 30 dakika bekletilirler


Diğer taraftan ayçiçek yağı ile temizlenmiş olan ızgaramıza yerleştirilerek 10 dakika pişirilirler, ızgara ters çevrilerek balıkların diğer taraflarınında pişmesi saglanır


Pişen balıklar temiz bir porselen tabaga yerleştirilerek, salata ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar Afiyet olsun


Not:Balık yanında mutlaka taze ekmek tercih edilmelidir Ardındanda Çikolatalı helva alınabilirKaynak: Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.