Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığının, istavrit, tavası

İstavrit Balığının Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstavrit Balığının Tavası



İSTAVRİT BALIĞI TAVASI NASIL YAPILIR:


1 kilo istavrit alınır, bağırsaklarından ve kanından su altında iyice temizlenir


Temizlenen balıklar suyundan arındırılmaları için bir tabaktaki havlu peçete içine yerleştirilirler


Ardından galete unu ile iyice karıştırılarak balıkların unlanması sağlanır


Diğer taraftan, Tava içerisine ayçiçek yağı 2 çay bardağı kadar ilave edilir ve ateşte kızgın hale getirilir


Suyundan arındırılmış olan unlu istavritler, tek tek kızgın yağ içerisine hafifçe yerleştirilirler


4 dakika kadar pişirilir ardından balıklar tahta maşa ile çevrilerek diğer taraflarınında pişmesi sağlanır


Pişen istavritler, temiz bir tabak içerisine yerleştirilirler


Yeşil kıvırcık ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar Afiyet olsun


Yemek bitince balıklı tabakları anında sıcak su altında akıtınız


Kaynak: Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.