![]() |
Alabalık Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık Nasıl PişirilirAlabalık Pişirme - Alabalığın Pişirilmesi - Alabalık Tarifi - Tereyağlı Alabalık - Alabalık Kızartma Alabalığı soğuk suda yıkayın; kağıt havlularla suyunu alın ![]() Balığın üzerine tuz serpin ![]() Bir taraftan da un'la mısır ununu karıştırın ![]() Yayvan bir tavada, kısık ısıda sıvı yağ içinde tereyağını eritin ![]() Köpük oluşmaya başladığı zaman alabalığı unlu karışımda altüst edin ![]() Elinizde silkeleyip un karışımının fazlasını atın ![]() Eğer bu fazla unları atmazsanız biraz sonra tavanız yanık unla dolar ![]() Balığı tavaya yerleştirip, her iki tarafını da yaklaşık 4-5 dakika, balık kahverengimsi görünümü alıncaya kadar kızartın ![]() Yada en kolayı temizlenen alabalıklar tuzlanır bolca tereyeğı tavada kızartılır ve dizilir dere kuzuları açık ateşte pişirilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|