![]() |
Kağıtta Deniz Mahsulü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Deniz MahsulüMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 8 Yöntem 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Adet soğan 4 Diş sarımsak 2 Adet sivribiber 100 gr mantar 100 gr kalamar 100 gr ahtapot 100 gr fener balığı 100 gr karides 10 Adet midye 1 Adet domates 1 Su bardağı domates suyu 1 Kahve fincanı soya sosu 1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber Hazırlanışı Tereyağını bir tencerede eritin ![]() Küçük küçük doğranmış soğanları, sarımsakları, mantarları ve sivribiberleri ilave edin ![]() Mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun ![]() Sonra iri parçalar halinde kesilmiş kalamar, ahtapot, fener balığı, karides ve midyeleri ekleyin ![]() Domatesin kabuğunu soyduktan sonra dörde bölerek tencereye aktarın ve bir taşım kaynatın ![]() Soya sosunu ilave edin ![]() Tencereyi ateşin üzerinden indirin ![]() Folyo kağıdını fırın tepsisine yerleştirin ![]() Bir kenarı tepsinin dışında kalsın ![]() Malzemeyi tepsiye boşaltın ![]() Folyonun diğer parçasını malzemelerin üzerine örterek kenarlarını sıkıca kapatın ![]() Orta ısılı fırında 10 dakika pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|