Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, şaraplı

Şaraplı Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şaraplı Balık



Malzemeler:


- 2 kg levrek balığı

- 2 kg kırlangıç balığı

- ½ kg karides

- 1,5 su bardağı balık suyu

- 3 su bardağı beyaz şarap

- 2 adet kereviz yaprağı

- 1 demet maydanoz

- 2 su bardağı su

- 2 avuç kapari

- 1 çorba kaşığı un

- 5 dilim ekmek

- 1 çorba kaşığı İngiliz salçası

Hazırlanışı:


Bir tencereye şarap, su, kereviz yapraklan, maydanoz, soğan, tuz, karabiber ile temizlenip, yıkadığınız balıkları koyun, kuvvetli ateşte pişirin Diğer bir kapta karidesleri haşlayın


Balık piştikten sonra etleri deri ve kemiklerinden ayırın, bir kaba düzgün bir şekilde yerleştirin Üstüne pişmiş karidesleri ilave edin Balığın içinde piştiği suyu bir buçuk bardak kalana dek kaynatıp, ince bir süzgeçten geçirin Margarin, un ve balığın suyu ile bir beşamel sos yapın, içine (varsa İngiliz salçası)kaparileri katın ve balıkların üzerine dökün


Sıcak fırında 15 dakika pişirdikten sonra, kabuklarını çıkartıp, yarım parmak kalınlığında kesip,fırında kızarttığınız francala dilimleri ile servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.