![]() |
Şaraplı Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şaraplı BalıkMalzemeler: - 2 kg levrek balığı - 2 kg kırlangıç balığı - ½ kg karides - 1,5 su bardağı balık suyu - 3 su bardağı beyaz şarap - 2 adet kereviz yaprağı - 1 demet maydanoz - 2 su bardağı su - 2 avuç kapari - 1 çorba kaşığı un - 5 dilim ekmek - 1 çorba kaşığı İngiliz salçası Hazırlanışı: Bir tencereye şarap, su, kereviz yapraklan, maydanoz, soğan, tuz, karabiber ile temizlenip, yıkadığınız balıkları koyun, kuvvetli ateşte pişirin ![]() ![]() Balık piştikten sonra etleri deri ve kemiklerinden ayırın, bir kaba düzgün bir şekilde yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak fırında 15 dakika pişirdikten sonra, kabuklarını çıkartıp, yarım parmak kalınlığında kesip,fırında kızarttığınız francala dilimleri ile servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|