Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kılıç, soslu

Soslu Kılıç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Kılıç



Malzemeler:


- zeytinyağı

- 2 adet limon

- 100 gr kapari

- 400 gr kılıç balığı

- 200 gr yeşil zeytin

- 10 adet defne yaprağı

- taze kara biber

- tuz

Hazırlanışı:


Kılıç balığını yıkayıp bir süzgeçte süzün Sonra, keskin bir bıçak yardımıyla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş, düz bir tabağa sadece bir kat olmak kaydıyla dizin


Diğer yanda, bir kapta 4 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdirin


Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine yerleştirin Tabağı folyo ile örtüp, serin bir ortamda sosu emmesi için 6-7 saat bekletin Tabağı limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.