![]() |
Özel Soslu Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özel Soslu BalıkMalzemeler Mutfak Zorluk * Süre 30 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 400 gr temizlenmiş istavrit veya hamsi filetosu 2 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı un Yarım su bardağı süt 3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Diş sarımsak 2 Dal maydanoz Kızartmak için sıvıyağ Süslemek için birkaç limon dilimi Süslemek için birkaç kıvırcık salata yaprağı Tuz Hazırlanışı Temizlenmiş sarımsak ile maydanuzu ince kıyın ![]() Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın ![]() Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpın ![]() Sütü azar azar ilave ederek karıştırın ![]() Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin ![]() Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edin ![]() Birkaç dakika dinlenmeye bırakın ![]() Balık filetolarını karışıma bılayıp kızgın yağa atın ![]() Çevirerek iki tarafını kızartın ![]() Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin ![]() Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin ![]() Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|