![]() |
Levrek İzgara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Levrek İzgaraLevrek Izgara Tarifi - Levrek Izgara Nasıl Yapılır - Levrek Izgara Malzemeleri Malzeme Listesi * 2 Adet Levrek * Bir Tutam Karabiber * 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * Bir Tutam Tuz Levrek Izgara Nasıl Yapılır? 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Karnının üzerine boydan boya uzun bir çizgi çizin, boyun kısmına da bu uzun çizgiyi dik bir açıyla kesecek şekilde bir kısa çizik atın ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer balık irice ise, iç kısmının kolay pişebilmesi için sağ ve sol taraflarına, boydan boya uzunlamasına birkaç milimetreyi geçmeyecek derinlikte birer çizik atın ya da balıkları fileto haline getirin ![]() Son olarak yıkayıp sularını süzdürün ya da balıkları kurulayın ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() Izgaraya koyacağınız zaman dış kısmına çok az zeytinyağı sürün, kömür ateşi kullanacak iseniz, tel ızgara ile ateşten 6 ya da 7 cm yukarıda olacak şekilde her iki tarafını da pişirin ![]() ![]() ![]() Not: Levrek ailesinin diğer balıkları: Kofana: En irisidir ![]() ![]() Çinekop: Tavası tercih edilir ![]() Yaprak: Çok küçüktür avlanmaz ![]() Sarıkanat: Levrek gibi ızgarası makbuldür ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|