Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izgara, levrek

Levrek İzgara

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek İzgara



Levrek Izgara Tarifi - Levrek Izgara Nasıl Yapılır - Levrek Izgara Malzemeleri



Malzeme Listesi


* 2 Adet Levrek

* Bir Tutam Karabiber

* 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

* Bir Tutam Tuz


Levrek Izgara Nasıl Yapılır?


1 Levrek ızgara yapmak isterseniz, bütün olan balıkları evde ayıklamak yerine, balıkçıda ayıklatp, fileto yaptırmayı tercih edin Levrek pullu bir balıktır ve mutfağı kirletmeden ayıklamak biraz zordur


2 Eğer levreği bütün olarak alır ve evde ayıklamak isterseniz, önce balığı güzelce yıkayın Düz bir zemine koyarak pullarını bıçağın keskin tarafi ile, bir elinizle balığın kuruk kısmından tutup sabiteleyerek, kuyruktan baş kısma doğru temizleyin


Karnının üzerine boydan boya uzun bir çizgi çizin, boyun kısmına da bu uzun çizgiyi dik bir açıyla kesecek şekilde bir kısa çizik atın Balığın karnında t harfi yapmış olacaksınız Balığın karnındakileri çıkarın İçinde, yüzeye kaplı olan siyah zarı da temizleyin


Eğer balık irice ise, iç kısmının kolay pişebilmesi için sağ ve sol taraflarına, boydan boya uzunlamasına birkaç milimetreyi geçmeyecek derinlikte birer çizik atın ya da balıkları fileto haline getirin


Son olarak yıkayıp sularını süzdürün ya da balıkları kurulayın


3 Balıklar hazır olduktan sonra iç kısımlarına tuz ve çok az miktarda karabiber ile ovalayın Dış kısımlarını ise sadece tuz ile ovun Bu şekilde yaklaşık 20 dakika dinlendirin


Izgaraya koyacağınız zaman dış kısmına çok az zeytinyağı sürün, kömür ateşi kullanacak iseniz, tel ızgara ile ateşten 6 ya da 7 cm yukarıda olacak şekilde her iki tarafını da pişirin Eğer fırının ızgarasını kullanacaksanız, balıkları ızgaradan 5-6 santim aşağıda olacak şekilde yerleştirin Her iki tarafını da pişirdikten sonra servis yapın

Not:


Levrek ailesinin diğer balıkları:


Kofana: En irisidir Büyük olduğu için ızgara yerine buğulama yapılır


Çinekop: Tavası tercih edilir


Yaprak: Çok küçüktür avlanmaz


Sarıkanat: Levrek gibi ızgarası makbuldür


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.