Midye Buğulama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye BuğulamaMidye Buğulama Tarifi - Midye Buğulama Nasıl Yapılır - Midye Buğulama Malzemeleri Malzeme Listesi * 50 Adet Midye * 1 Su Bardağı Beyaz Şarap * 2 Adet Arpacık Soğanı * 1 Adet Havuç (İnce Kıyılmış) * 1 Diş Sarımsak (Dövülmüş) * 1 Yemek Kaşığı Karabiber (Tane) * 1 Buket Garni * 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (Kıyılmış) * 3 Çorba Kaşığı Krema * 2 Adet Yumurta Sarısı * 1 Tutam Tuz Midye Buğulama Nasıl Yapılır? 1 Midyeleri soğuk suda iyice temizleyin ve beyaz şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarımsak, karabiber taneleri ve garni ile birlikte tencereye koyup ağır ateşte kaynatın Kaynayan tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar daha bırakın![]() 2 Tencerenin altını kapatıp midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafifçe sallayın sonra midyeleri tek tek servis tabağına alarak sıralayın ve sıcak kalmalarına özen gösterin![]() 3 Tenceredeki suyu yarısına eksilene kadar kaynatın![]() 4 Bir kase içinde tuz, ince kıyılmış maydonoz, çiğ krema ve yumurta sarısını çırparak, tencereye yavaş yavaş ve çırparak ekleyin Kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına getirene dek karıştırın![]() 5 Hazırladığınız sosu midyelerin üzerine döküp hemen servis yapın![]() Garni: Birbirine bağlanarak kurutulmuş defne yaprağı, maydonoz, kekiktir Yemek kaynarken içine atıldığında hoş koku salar ve yemeğe hoş bir tat katar![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|