![]() |
Halikarnas Salçalı Dil Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halikarnas Salçalı Dil BalığıSalçalı Dil Balığı Tarifi - Salçalı Dil Balığı Yapılışı - Salçalı Dil Balığı Nasıl Yapılır - Salçalı Dil Balığı Malzemeleri Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 600 gram dil balığı, 50 gram iç yağı, 20 gram nişasta, 1 kaşık domates salçası, 1 sakız kabağı, 1 demet maydanoz, 1 baş soğan, 1 limon, 1 bardak et suyu, 2 kaşık zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı : Balığın içini dışını ayıklayıp yıkadıktan sonra filetolara ayırıp bir güvece düzenli bir biçimde yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda nişastayı ılık suda erittikten sonra tenceredeki salçaya azar azar katın ![]() ![]() Salça koyulaşınca bir kenara bıraktığınız balık filetolarını bunların üzerine yerleştirin ve bir kaç dakika daha ateşte tuttuktan sonra tencereyi ateşten indirin ve yemeği servis tabağına boşaltın sıcak sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|