Somon İzgara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Somon İzgaraSomon Izgara Tarifi - Somon Izgara Nasıl Yapılır - Somon Izgara Malzemeleri Malzeme Listesi 4 Adet Somon Fileto 1 Yemek Kaşığı Hardal 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Tuz Yarım Demet Dereotu Servis Önerisi İçin 2 Yemek Kaşığı Yer Elması 1 Tatlı Kaşığı Tuz 2 Diş Sarımsak 5 Adet Patates Üzeri İçin Bir kaç Dal Dereotu (Arzu edilirse) Somon Izgara Nasıl Yapılır? 1 Sosu hazırlamak için derince bir kase içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı hardalı, bir çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı ince pul biberi karıştırın Dereotunu yıkayıp, suyunu iyice süzdükten sonra incecik kıyarak karışıma ekleyin![]() 2 Somon dilimlerini yıkayıp, suyunu süzerek, hazırladığınız sosun her tarafına bulanmasını sağlayın ve sos kasesinin içine yerleştirerek, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin![]() 3 Orta hararetli ızgarada, balıklar ızgaradan yaklaşık 10 santim kadar mesafede her iki tarafı da kızarana dek ağır ağır pişirin![]() Servis önerisi: 1 3 adet sarımsağı havanda tuz ile iyice dövün Patateslerin etrafına kolayca sürülebilmesi için içine bir iki yemek kaşığı su ilave edin, 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte ve karıştırın![]() 2 Fırın tepsisine fırın kağıdı serin Patatesleri soyup yıkayarak, sarımsak, tuz ve tereyağı ile birlikte hazırladığınız sos ile bir kasede harmanlayın Tereyağının patateslerin her yerine bulanmış olmasına dikkat edin![]() 3 Patatesleri fırın tepsisine koyarak yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarana dek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin![]() 4 Somon dilimlerinin yanına koyarak servis yapın![]() 5 Dilerseniz somon ve patates ile hazırladığınız tabağın üzerine ince kıyılmış dereotu da serpebilirsiniz![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|