|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
deniz, enginar, göbeğinde, karnavalı, kişilik, mahsülleri |
![]() |
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı Hazırlanışı - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri MALZEMELER: 4 İri Enginar 2 Limon 1 Soğan 1 Çay Kaşığı Hardal 200 gr Krema 4 Lahana Yaprağı 2 Defne Yaprağı 150 gr Somon Balığı Filetosu 100 gr Dil Balığı Filetosu 100 gr Levrek Filetosu 100 gr Kabuksuz Midye 100 gr Kalamar 50 gr Siyah Havyar 4 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Su Bardağı Kaşar Rendesi 1 Tutam Maydanoz Tuz,Karabiber HAZIRLANIŞI Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Enginarları limonlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta kısımlarına dizin ![]() ![]() Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin, üzerine havyarlı sosu dökün ve servis yapın ![]() HAVYARLI SOSUN HAZIRLANIŞI :Bir tavaya bir limonun suyunu, defne yapraklarını, hardalı ve kremayı koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|