![]() |
Alabalık Fırın Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık Fırın KızartmasıFırında Alabalık - Alabalık Kızartması - Alabalık Fırında Nasıl Pişirilir MALZEMELER 4 Alabalık 1 Çay kaşığı kekik 2 Soğan 2 Defne yaprağı 1 Havuç 2 Çorba kaşığı domates salçası Yarım demet maydanoz YAPILIŞ TARİFİ Tencereye soğan, havuç doğrayıp, içine maydanoz, kekik, defne ve üstüne iki parmak geçecek kadar su koyunuz ![]() Kapalı olarak orta ateşte yarım saat kaynatıp kaldırınız ![]() ![]() Özenle içlerini temizledikten sonra tuz ve biberleyip, üstü tereyağı ile yağlanmış tepsiye yatırıp süzülen suyu üstüne dökünüz ![]() Biraz da domates salçası koyup fırına veriniz ![]() ![]() ![]() TARİF 2 Temizlenmiş alabalığı uzunlamasına keserek kılçıklarını çıkarınız ![]() ![]() Ceviz büyüklüğünde soğan doğrayıp aralarına serpiştiriniz, üzerlerine birer parça tereyağı, domates peltesi, 4 kepçe etsuyu, tuz, baharat ekip, harareti orta derecede fırına sürünüz, arasıra suyunu üzerine gezdirerek pişiriniz ![]() Biraz suluca olmasını isterseniz sıcak etsuyu koyunuz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|