![]() |
Tuzlu Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzlu LevrekFırında Levrek - Marine Levrek Tarifi Malzeme: (4 Kişilik) 1 adet (asgari 1 kg) levrek 2 kg tuz (tercihan dişli sanayi tuzu yoksa sofra tuzu) Karabiber Aluminyum folyo Sos için: ½ çay bardağı limon suyu ½ çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz Yapılışı: Balıkçıdan karnı temizlenmiş ancak pulları temizlenmemiş olarak aldığınız levreği tekrar kanları gidinceye kadar iyice yıkayınız ve sularının süzülmesi için kenara koyunuz ![]() ![]() Balıkları alacak büyüklükteki fırın tepsisine aluminyum folyoyu seriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını 180oC’a ayarlayıp balığı fırına, fırın ısınmadan kayunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|