![]() |
Dövmeli İstavrit |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dövmeli İstavritMALZEMELER 1 kg ![]() 2 su bardağı dövme (aşurelik buğday) 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz Kızartmak için: 2 yemek kaşığı mısır unu 1 su bardağı sıvıyağı HAZIRLANIŞI Dövmeyi tencereye koyun ![]() ![]() 4 bardak suyla birlikte tuz ekleyip, haşlayın ![]() Kuru soğanı tavla zarı formunda doğrayıp, tereyağında pembeleşene kadar kavurun ![]() ![]() 3 bardak sıcak su, karabiber ve tuz ekleyip, kısık ateşte pilavı pişirin ![]() İstavritleri ayıklayın, yıkayıp süzün ![]() Mısır ununu geniş bir tabağa yayın, karabiber ve tuzla karıştırın ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|