![]() |
Fırında Sebzeli Kalkan Buğulama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Sebzeli Kalkan BuğulamaMALZEMELER 7-8 parça kalkan fileto (yani balıkçıda kalkanı temizletip, yarım el büyüklüğünde parçalara böldürün ![]() ![]() 4-5 adet orta boy patates (ince yuvarlak dilimlenmiş) 4-5 adet orta boy kuru soğan (yine incecik halka şeklinde dilimlenecek) 2-3 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp doğranacak) 1 demet maydanoz (çok ince kıyılacak) 1 demet dereotu (yine çok ince doğranacak) 7-8 diş sarmısak (ufak ufak doğranacak) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım su bardağı sıvıyağı HAZIRLANIŞI Fırına koyabileceğimiz, kenarları en az iki parmak yükseklikte fırın kabımızın altına fileto kalkan balıklarından 3-4 parça dizelim ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi de kalan kalkanları dizelim ve kalan tuz, karabiberi serpiştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten balık buğulamaların da mühim olan tencerenin altına sebze dizilir, en üste daima balık oturtulur ![]() ![]() ![]() Aslında eskilerin dediği gibi yemek buharında pişerse çok lezzetli olur ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|