Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, levrek, pazı, sarılı, yaprağına

Pazı Yaprağına Sarılı Levrek Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı Yaprağına Sarılı Levrek Balığı



MALZEMELER

7-8 adet levrek ya da dil balığı

(fileto edilmiş yani orta kemiği ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde kesilmiş balık parçaları)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı sıvıyağı (ayçiçek, zeytinyağı, mısırözü hepsi olabilir)

Ayrıca:

15-16 adet iri boy, taze pazı yaprağı (sapları kesilmiş olacak)


Fırında pişirmek için:

2 su bardağı su

10-15 adet tane karabiber

2-3 adet kuru defne yaprağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Sapları kesilmiş pazı yapraklarını, içine 7-8 adet kesme şeker attığımız kaynayan suyun içine sokup, 20-30 saniye sonra hemen çıkaralım Suyun içine attığımız şeker, pazı yapraklarının renginin bozulmadan çıkmasını sağlayacaktır Ama sakın pazı yapraklarını yırtmayın, mümkün olduğunca bütün ve sağlam çıkarın


Bir taraftan da fileto balıklarımızın üzerine tuz ve karabiber serpip, sıvıyağı gezdirelim ve bir kenarda beklemeye alalım


Öte yandan kenarları yüksek bir fırın tepsisini önümüze alıp, fırını 175 derece sıcaklığa ayarlayalım Şimdi de soğuyan pazı yapraklarının birini mutfak tezgahına yayalım Üzerine bir adet daha pazı yaprağını yerleştirelim Balıklardan birini alıp, yaprakların ucuna koyup, tıpkı dolma sarar gibi kalınca saralım Her bir balık parçası için aynı işlemi tekrarlayıp, rulo sarılmış pazılı balıkları fırın tepsisine yan yana dizelim Üzerine defne yapraklarını oturtup, tane karabiberleri serpiştirip, limon suyunu gezdirelim Tereyağını ise fındık kadar parçalar halinde gelişigüzel yerleştirip, suyunu da tepsinin kenarından içeriye aktaralım


Artık tepsiyi önceden ısınan fırının içine oturtalım ve en az 25-30 dakika pişmeye bırakalım


Artık sıra geldi pişen balıkları fırından almaya Çok dikkatlice pazıya sarılmış balık rulolarımızı tepsiden çıkarıp, servis tabağına dizelim


Üzerine sıcak krem sosumuzu gezdirip, yine sıcak sıcak servise sunalım


SOSUN TARİFİ

Sosumuzu hazırlamak üzere ufak bir derin tencereye yağı koyup, erir erimez unu aktaralım ve sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavuralım


Böylece kokusu iyice çıkan unun üzerine yine sürekli karıştırarak ama yavaş yavaş sütle kremayı ekleyelim Hemen tavuk bulyon tabletini de ekleyip, karıştırarak pişirelim


Sos kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatalım





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.