![]() |
Pazı Yaprağına Sarılı Levrek Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazı Yaprağına Sarılı Levrek BalığıMALZEMELER 7-8 adet levrek ya da dil balığı (fileto edilmiş yani orta kemiği ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde kesilmiş balık parçaları) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sıvıyağı (ayçiçek, zeytinyağı, mısırözü hepsi olabilir) Ayrıca: 15-16 adet iri boy, taze pazı yaprağı (sapları kesilmiş olacak) Fırında pişirmek için: 2 su bardağı su 10-15 adet tane karabiber 2-3 adet kuru defne yaprağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Sapları kesilmiş pazı yapraklarını, içine 7-8 adet kesme şeker attığımız kaynayan suyun içine sokup, 20-30 saniye sonra hemen çıkaralım ![]() ![]() ![]() Bir taraftan da fileto balıklarımızın üzerine tuz ve karabiber serpip, sıvıyağı gezdirelim ve bir kenarda beklemeye alalım ![]() Öte yandan kenarları yüksek bir fırın tepsisini önümüze alıp, fırını 175 derece sıcaklığa ayarlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık tepsiyi önceden ısınan fırının içine oturtalım ve en az 25-30 dakika pişmeye bırakalım ![]() Artık sıra geldi pişen balıkları fırından almaya ![]() ![]() Üzerine sıcak krem sosumuzu gezdirip, yine sıcak sıcak servise sunalım ![]() SOSUN TARİFİ Sosumuzu hazırlamak üzere ufak bir derin tencereye yağı koyup, erir erimez unu aktaralım ve sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavuralım ![]() Böylece kokusu iyice çıkan unun üzerine yine sürekli karıştırarak ama yavaş yavaş sütle kremayı ekleyelim ![]() ![]() Sos kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatalım ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|