Mezgit Tava |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mezgit TavaMezgit Tava Tarifi - Mezgit Tava Nasıl Yapılır - Mezgit Tava Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Mezgit 1 Su Bardağı Un 1 Tatlı Kaşığı Tuz Kızartmak için 1 Su Bardağı Sıvı Yağ Mezgit Tava 1 Mezgit balıklarını ayıklamak için başının arka kısmına küçük bir çizik atıp, daha sonra başlarını kopararak temizleyin 2 Daha sonra yıkayarak suyunun süzülmesi için bir süzgeçe alın Üzerine tuz serperek harmanlayın 3 Balıkları ayıklarken eğer içlerinden balık yumurtaları çıkarsa, içlerinde bırakırsanız dahi pişeceklerdir Dışına çıkanları ise ayrıca unlayıp kızartabilrisiniz 4 Düz bir tepsi ya da tabağın üzerine unu eleyerek alın Balıkların tamamını unun üzerine döküp harmanlayabileceğiniz gibi, tek tek de unlayabilirsiniz 5 Tavada yağı kızdırın Mezgit kızartırken kolay pişirebilmek için bol yağ kullanın Ancak mezgit kolay pişen bir balık olduğu için kızgın yağın içinde uzun süre tutarsanız kolayca kuruyabilir 6 Balıkları orta hararetli ocakta ve çok fazla olmayan yağda, balıkların baş kısımları dışa gelecek şekilde dizin Böylece tavaya daha fazla balık dizebilirsiniz 7 Balıkların her iki tarafını da pişiridikten sonra havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın ve sıcak olarak servis yapın Not: Mezgit tava yaparken yumurta kullanmak istiyorsanız, küçük Karadeniz mezgiti yerine mezgit fileto kullanabilirsiniz Mezgit fileto tava tarifini deniz mahsulleri tariflerinde bulabilirsiniz Afiyet Olsun |
|