![]() |
Ekmek Bardağında Gümüş Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmek Bardağında Gümüş BalığıEkmek Bardağında Gümüş Balığı Tarifi - Ekmek Bardağında Gümüş Balığı Yapılışı - Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Malzemeleri 200 gr gümüş balığı (una bulanarak tavada kızartılmış) 1+1/4 su bardağı koyu beşamel sos 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 4-6 sıcak ekmek bardağı Beşamel sosu küçük bir tencerede tuz, biber, pul kırmızıbiber ve limon suyuyla karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Önce ızgaranızı yüksek sıcaklığa getirip ısıtınız ![]() Küçük bir kapta peyniri ve tereyağı karıştırarak bulamaç haline getiriniz ![]() ![]() Ekmek bardaklarını ızgaraya koyup 1-2 dakika, üstleri hafif kahverengileşene kadar pişirerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|