Güveçte Alabalık |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Alabalıkkabaklı alabalık - fırında alabalık - turşulu alabalık - turşulanmış kabak Malzemeler: 4 kişilik 2 gökkuşağı alabalığı – fileto halinde tuz yeşil limon suyu 1 yemekkaşığı ince doğranmış frenk soğanı farklı Kotányi safran telleri 4 yemek kaşığı beşamel 1 yemek kaşığı mısır nişastası 4 yumurta sarısı 5 tuz ile katılaşıncaya kadar çırpılmış yumurta beyazı 2 dilimlenmiş kabak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı erimiş yağ (şekillendirme için) Turşulanmış kabak için: 500 g ezilmiş muskat ve kabak ¼ L su 50g toz şeker 2 Kotányi karanfil 2 Kotányi yenibahar tane birkaç tane beyaz Kotányi karabiber taneleri 1 parça taze zencefil 1/16 L beyaz üzüm sirkesi 1 Kotányi defne yaprağı 1 pırasa sapı – yıkanmış ve dilimlenmiş Tarifi: Gökkuşağı alabalığı filetolarını küçük parçalara ayırdıktan sonra baharatlar, beşamel ve yumurta sarısı ile karıştırın Kabakları zeytinyağı ve tuz ile soteleyin Kısa bir süre soğuttuktan sonra karışıma ekleyin ve dikkatlice çırpılmış yumurta akına bunu karıştırınız 1 kişilik servis için tavayı yağlayın ve yaklaşık ¾’ünü alabalık karışımı ile doldurun Su dolu bir kap içerisinde 190°C ye ısıtılmış fırında 25 – 30dk pişirin Kabak için : baharatlarla birlikte su içerisinde kaynatın ateşten alın pırasaları ekleyin ve soğumasını bekleyin Pırasa ve kabak ile istediğiniz şekilde süsleyerek servis ediniz alıntı |
|