![]() |
Balıklı Zeytinyağlı Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balıklı Zeytinyağlı Sarmazeytinyağlı balık sarması - mezgit sarmasıMalzeme: 2 adet Mezgit Balığı Filetosu 1 su bardağı Pirinç 2 adet Soğan 1 tatlı kasığı Dolmalık Fıstık 1 çorba kasığı Dolmalık Üzüm 1 çay bardağı Sıvı Yağ 150 gr Yaprak Nane (kıyılmıs) 1 çorba kasığı Maydanoz (kıyılmıs) 1 çorba kasığı Dereoto (kıyılmıs) 1 çorba kasığı Karabiber 1 çorba kasığı Tuz Hazırlanışı: Balığı kaynar suda biraz haslayın ![]() ![]() Soğanı sıvıyağda pembelesinceye kadar kavurun ![]() ![]() Pirinci ekleyip hafifçe kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek sekilde yayvan bir tencereye yerlestirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|