Alabalık Dolma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Dolmadoldurulmuş alabalık - alabalık dolması nasıl yapılırMalzeme: 4 çorba kasığı Margarin 1 adet Kuru soğan (orta b, ince kıyılmıs) 1 adet Havuç (çok küçük doğranmıs) 2 dis Sarımsak 50 gr Ceviz içi (ince çekilmis) 15 çay kasığı Kekik Tuz 3 çorba kasığı Sirke 2 çorba kasığı Zeytinyağı 4 adet Alabalık (her biri 225-275 grbüyüklüğünde) Dekor için ceviz parçaları ve limon dilimleri Hazırlanışı: Terayağını mikrodalgaya dayanıklı bir fırın kabında fırının 800 Watt konumunda 45 saniye kabın ağzı kağıt havlu ile kapatılmıs olarak eritin Eritilmis yağın içine soğanı, havucu, sarımsağı ve cevizleri ilave edip fırının 800 Watt konumunda iki kere karıstırarak, 3 dakika pisirin Sebze karısımını; kekik, tuz ve bir çorba kasığı sirkeyi ekleyip yine fırının 800 Watt konumunda arada bir kere karıstırarak, 1,5 dakika pisirin Galeta ununu ekleyip karıstırın Alabalıkların baslarını kesip içlerini ve kılçıklarını ayıklayıp tuzlayın Hazırlanan harcı balıklara esit miktarda doldurun Mikrodalgaya dayanıklı siğ bir tepsinin içine iki adet balığı yerlestirin Bir kasık sirkeyi balıkların üstüne dökün ve sırçayla zeytinyağını sürün Tepsinin ağzını strech filmle kapatıp fırının 800 Watt konumunda 4 dakika pisirin Pisirme süresinin yarısında balıkları çevirin Bu islemii kalan balıklar için de tekrarlayın Balıkları dilimleyerek arzu ederseniz, ince kıyılmıs maydanoz, sarımsak, sirke ve zeytinyağını karıstırarak hazırladığınız sosu dökerek servis yapın alıntı |
|