Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, lüfer

Lüfer Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lüfer Buğulama



Malzemeler:


Malzemesi

1 kg lüfer

1 baş soğan

1 küçük havuç

1 adet defne yaprağı

4-5 dal maydanoz

1 dal kereviz

5-6 adet tane karabiber

1 fincan zeytinyağı

1 fincan su

Tuz


Tarifi:


Balıkları, temizleyip yıkadıktan sonra, dikdörtgen biçimindeki balık kabına yerleştirin


Soyulmuş baş soğan, kazınmış havuç, defne yaprağı, maydanoz dalları, kereviz yaprağı, tane karabiberler, zeytinyağı ve suyla birlikte balıkların bulunduğu kaba koyun


Tuz serpin ve orta ısıda 15-20 dakika pişirin

Balıkları servis tabağına alın Kalan sosu iyice kaynatıp ezerek süzün ve balıkların üzerine gezdirin


Patates tava ya da sebze soteleriyle süsleyerek sıcak servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.