![]() |
Afrika Usulü Balık Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afrika Usulü Balık YahnisiMalzemeler: 250 g kılıçbalığı 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 iri soğan (doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı zerdeçal 750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tozşeker 20 safran dalı bir tutam pul kırmızıbiber 150 g pirinç 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 patates (yaklaşık 350 g, kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranmış) 100 g iç bezelye 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) Tarifi: Ateşe dayanıklı büyük bir cam kapta çiçekyağı, soğanlar, sarımsaklar ve zerdeçalı karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir tencereye 25 el (1 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada kılıçbağı parçasını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayarak, kuşbaşı doğrayın ![]() Fırındaki kabı alıp, üstündeki plastik filmi atarak, patatesleri, kaptaki soğan - domates karışımına katın ![]() ![]() ![]() Karıştırıp, karışımı üstü örtülü olarak 5 dakika daha pişirdikten sonra, kabı fırından alın ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, haşlanmış pirinçleri bir seramik kâseye aktararak, balık yahnisini yanında pirinçle servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|