Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afrika, balık, usulü, yahnisi

Afrika Usulü Balık Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afrika Usulü Balık Yahnisi



Malzemeler:


250 g kılıçbalığı

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 iri soğan (doğranmış)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı zerdeçal

750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)

1 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tozşeker

20 safran dalı

bir tutam pul kırmızıbiber

150 g pirinç

1/2 tatlı kaşığı tuz

2 patates (yaklaşık 350 g, kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranmış)

100 g iç bezelye

2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)


Tarifi:


Ateşe dayanıklı büyük bir cam kapta çiçekyağı, soğanlar, sarımsaklar ve zerdeçalı karıştırın Kabın üstünü plastik filmle örtüp, % 100 ısıtılmış fırına vererek, soğanlar yumuşayıncaya kadar (2 - 3 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, domatesler, sirke, tozşeker, safran dalları ve pul kırmızıbiberi soğanlı karışıma ekleyerek, karıştırın Kabı yeniden plastik filmle örtüp, % 100 ısıtılmış fırına vererek, karışımı 10 dakika pişirin


Küçük bir tencereye 25 el (1 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca tuzu ve pirinçleri koyup, tencerenin kapağını kapatarak, pirinç bütün suyu çekinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin

Bu arada kılıçbağı parçasını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayarak, kuşbaşı doğrayın


Fırındaki kabı alıp, üstündeki plastik filmi atarak, patatesleri, kaptaki soğan - domates karışımına katın Sonra kabı yeniden plastik filmle örtüp, % 100 ısıtılmış fırına vererek, karışımı 5 dakika pişirin Kabı fırından alıp, kılıçbalığı parçalarını ekledikten sonra, yeniden plastik filmle örtün ve % 100 ısıtılmış fırına vererek, 5 dakika pişirin


Karıştırıp, karışımı üstü örtülü olarak 5 dakika daha pişirdikten sonra, kabı fırından alın Bezelyeleri ve limon suyunu ekleyip, kabı yeniden plastik filmle örterek, % 100 ısıtılmış fırında yahniyi 1 dakika daha pişirin ve kabı fırından alıp, bir kenara bırakın

Tencereyi ateşten alıp, haşlanmış pirinçleri bir seramik kâseye aktararak, balık yahnisini yanında pirinçle servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.