![]() |
Akdeniz Balık Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Balık YahnisiMalzemesi: 1,5 kilo beyaz etli balık (kırlangıç, lagos, lipsoz, çipura, levrek vs ![]() Haşlama Malzemesi: 1 adet soğan 2 adet pırasanın yeşil kısımları 1 adet havuç 2 yemek kaşığı şarap sirkesi 1 adet kereviz sapı 2 adet defne yaprağı 1/2 adet limon kabuğu 5-6 sap maydanoz 5-6 sap rezene veya arapsaçı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Sarımsaklı Sos (Aioli) Malzemesi: 2 adet yumurta sarısı 2 diş ezilmiş sarımsak 1,5 su bardağı zeytinyağı 1 adet limon 1 tatlı kaşığı karabiber Yahni Malzemesi: 2 adet pırasanın beyaz kısmı 2 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 6 adet tost ekmeği 2 yemek kaşığı zeytinyağı Balık Suyu Elde Etme: Balıklardan fileto etler çıkartıp kenara koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarımsaklı Sos Hazırlama: Sarımsağı yumurta sarıları ve az tuz ile çukur bir cam kap içinde çırpınız ![]() ![]() ![]() Yahni Hazırlama: Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyup orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis: Tost ekmeklerini ekmek kızartıcısında kızartıp kayık servis tabağına koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|