Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
akdeniz, balık, yahnisi

Akdeniz Balık Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Balık Yahnisi



Malzemesi:

1,5 kilo beyaz etli balık (kırlangıç, lagos, lipsoz, çipura, levrek vs)


Haşlama Malzemesi:

1 adet soğan

2 adet pırasanın yeşil kısımları

1 adet havuç

2 yemek kaşığı şarap sirkesi

1 adet kereviz sapı

2 adet defne yaprağı

1/2 adet limon kabuğu

5-6 sap maydanoz

5-6 sap rezene veya arapsaçı

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz


Sarımsaklı Sos (Aioli) Malzemesi:

2 adet yumurta sarısı

2 diş ezilmiş sarımsak

1,5 su bardağı zeytinyağı

1 adet limon

1 tatlı kaşığı karabiber


Yahni Malzemesi:

2 adet pırasanın beyaz kısmı

2 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

6 adet tost ekmeği

2 yemek kaşığı zeytinyağı


Balık Suyu Elde Etme:

Balıklardan fileto etler çıkartıp kenara koyunuz Balıklardan çıkan kafa, kılçık ve kuyrukları tencereye koyunuz Üstüne listede verilen haşlama malzemelerini ekleyiniz Üstünü örtecek kadar su doldurup orta ateşte 50-60 dakika kaynatınız Karışımın suyunu tel süzgeçten geçirerek bir başka tencereye aktarınız Yine orta ateşte beş dakika kaynatınız


Sarımsaklı Sos Hazırlama:

Sarımsağı yumurta sarıları ve az tuz ile çukur bir cam kap içinde çırpınız Çırpmayı sürdürerek karışım koyulaşıncaya kadar zeytinyağını damla damla yediriniz Azar azar limon suyunu ve karabiberi ekleyiniz


Yahni Hazırlama:

Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyup orta ateşte kızdırınız Boylamasına ikiye kesilip 4-5 mm kalınlığında doğranmış pırasa beyazlarını koyup kavurunuz Pırasaların üzerine fileto balıkları yerleştiriniz Üstünü örtecek kadar balık suyu koyunuz 10-15 dakika haşlayınız


Servis:

Tost ekmeklerini ekmek kızartıcısında kızartıp kayık servis tabağına koyunuz Üzerine sulu, pırasalı balıkları döşeyiniz Sarımsaklı sosun yarısını ısıya dayanıklı çukur bir kaba koyunuz Kabı, orta ateşte, içinde sıcak su bulunan bir başka kaba oturtunuz Yumurta sarılarını sosa katınız Devamlı karıştırarak kaynatmadan krema kıvamına getiriniz ve balıkların üzerinde gezdiriniz Balıkların üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz Servis tabağının kenarına sarımsaklı sosu koyup servis yapınız




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.