![]() |
Ançüezli Domatesli Fondu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ançüezli Domatesli FonduMalzemeler: 7 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 4 ançüez filetosu (yıkanarak tuzu atıldıktan sonra, süzdürülmüş) 750 g domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak iri parçalar halinde doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik 1 1/2 çorba kaşığı salça 1 1/2 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 1/2 tatlı kaşığı pekmez 250 g brokoli (yalnızca çiçekli bölümleri) 175 g mantar 1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen 1 iri tatlı kırmızıbiber (sap ve çekirdekleri temizlenerek, iri parçalar halinde doğranmış) 1 iri sarı biber (sap ve çekirdekleri temizlenerek, iri parçalar halinde doğranmış) 350 g karnabahar (yalnızca çiçekli bölümleri) Tarifi: Kalın dipli bir tencereye sarımsakları ve zeytinyağını koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak 10 dakika kızartın (kızartırken sarımsakları bir tahta kaşığın tersiyle bastırarak yumuşatın) ![]() ![]() ![]() Bu arada bir tencereye 2,5 cm yüksekliğinde su koyup, içine buğulama kabını yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir salata kâsesinin üstüne bir süzgeç yerleştirip, tenceredeki domates sosunu süzgece boşaltın ve kaşıkla bastırarak, bütün özünü kâseye geçirin ![]() ![]() ![]() Brokolileri, mantarları, biberleri ve karnabaharı bir servis tabağına dizip, servis yapın Not: Fondu çatalları, uzun bambu çubukları ya da tahta şişlerle alınıp, sıcak sosa batırılarak yeneceklerdir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|