Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, mantısı

Balık Mantısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Mantısı



MALZEMELER:


1 levrek veya 1 tane kırlangıç balığı

1 soğan rendesi

tuz

karabiber

HAMURU:


1 kg un

yeterince su ve tuz

SOSU:


1 tane tabasco sos

1 kg domates

½ demet maydanoz

1 tatlı kaşığı fesleğen kekik

tuz

2 adet kesme şeker

500gr sarımsaklı yoğurt



YAPILIŞI:


Un elenir,hamur yoğurma kabına alınır Su,tuz ilavesi ile hamur yapılır üstü örtülerek 1 saat dinlendirilir Bezeler yapılır Madeni para kalınlığında hamur açılır Milföy hamuru büyüklüğünde kesilir diğer yanda balık 10dk haşlanır,süzülür kılçıkları ve derisi ayıklanır 1 soğan rendesi tuz,karabiber konur,karıştırılır Hamurların ortasına biraz konur Bohça gibi kapatılır Fırın tepsisine dizilir,fırında pişirilir Domates blanderdan geçirilir Tobasco sos,şeker, tuz konur İyice pişirilir Fesleğen ilave edilir Mantıların üzerine dökülür üzerine sarımsaklı yoğurt konur maydanoz serpilir Servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.