![]() |
Asma Yaprağında Barbunya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asma Yaprağında BarbunyaMalzemeler: 4 barbunya balığı (her biri yaklaşık 250 g) 8 asma yaprağı Marinadı: 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 tatlı kaşığı dereotu (kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Süsleme için: 6 siyah zeytin 1 limon (4'e kesilmiş) Tarifi: Barbunya balıklarının solungaçlarını çıkarıp, her barbunyanın karnını yararak, içini temizleyin ![]() ![]() Marinadı hazırlamak için limon suyu, zeytinyağı, maydanozlar dereotları, tuz ve karabiberi bir kâsede iyice karıştırıp, düz bir tabağa aktarın ![]() ![]() Balıkları marinattan alıp, her balığı 2 asma yaprağına sarın ![]() ![]() Tabağın üstünü plastik filmle gevşekçe örtüp, % 100 ısıtılmış fırına vererek, 3 - 3,5 dakika pişirin ![]() ![]() Tabağı fırından alıp, siyah zeytinler ve limon parçalarıyla süsleyerek, servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|