Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakıs, türlüsü

Baküs Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baküs Türlüsü



Baküs Türlüsü Nasıl Yapılır - Baküs Türlüsü Tarifi


Kullanılacak malzeme: (4 kişi için):


100 gram gümüş balığı,

100 gram hamsi,

100 gram istavrit,

100 gram tekir (hamsi kadar küçüklerinden),

1 limon,

1 bardak zeytinyağı,

5-6 sap maydanoz,

2 fincan un,

1 yumurta,

2 fincan ekmek tozu



Yapımı:


Bu tip küçük balıkların başları koparılmaz, içleri çıkarılmaz Onun için balıkları bol akarsuda iyice yıkadıktan sonra iri delikli bir süzgeçte sularını iyice süzmeli Sonra balıkları una, çırpılmış yumurtaya ve ekmek tozuna bulamalı ve kızgın zeytinyağına azar azar atıp her yanlarını iyice kızartmalı


Kızarmış balıkları kevgirle çıkardıktan sonra öbür balıkları kızartmalı Sonra bunları küçük tabaklara yerleştirmeli Tabakların çevresini küçük limon dilimleri ve birkaç yaprak maydanozla süsledikten sonra servis yapmalı





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.