![]() |
Sote Deniz Levreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sote Deniz LevreğiMalzemeler: 2 ayıklanmış enginar 1/2 kg ![]() küçük taze patates 2 çorba kaşığı doğranmış taze frenk soğanı 200 gr ![]() 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen 1/2 su bardağı klasik vinegret 2 küçük soğan, çok ince doğranmış 1 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı taze krema 4 iri deniz levreği filetosu, taze kekik (thyme) Tuz, taze çekilmiş karabiber Yapılışı: Enginarları önce uzun şeritler halinde kesin, sonra baklava dilimleri gibi tekrar kesip bir tencerede limon suyu ile birlikte kaynar suda 15 dakika kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|