|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balığı, dil, mevsim, sebzeleriyle, soslu, yeşil |
![]() |
Mevsim Sebzeleriyle Yeşil Soslu Dil Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevsim Sebzeleriyle Yeşil Soslu Dil BalığıMalzemeler: 4 kişilik Sebzeler ve dil balığı: Karnıbahar: küçük boy 1 adet Brokoli: Küçük boy 1 adet Bebe domates: 4 adet Dil Balığı: 4 adet ortaboy ![]() ![]() Sos için: Maydonoz: ¼ demet Dereotu: ¼ demet Nane: ¼ demet Sarmısak: 4-5 iri diş Kuru soğan: küçük bir arpacık soğan kadar Şeker: 1 çay kaşığı Tuz: yeterince (fazla kaçırmayalım) Karabiber: ½ çay kaşığı Zeytinyağı: 2 çay bardağı Limon: 2 çay kaşığı Sos İçin: Zeytinyağımızı bir kaba boşaltalım ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım ![]() ![]() ![]() Sebzeler: Karnıbahar, brokoli ve bebe domatesleri, Karnıbahar ve brokoliyi köklerini alıp küçük parçalara ayırıp yıkadıktan sonra varsa buhar tencermize koyup buharda haşlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balık: Balığımızıda çok az zeytinyağında az tuz ile gezdirdikten sonra varsa lava taşı ızgaramızda yoksa çizgili tavada suyunu kaybetmeden pişirelim Servis: Sıra tabağımızda; Önce sebzelerimizi yerleştiriyoruz, daha sonra balığımızı, üzerine de sosumuzu döküyoruz ![]() ![]() Bazı Püf Noktalar: Ø Balığı pişirirken çizgili bir tava tercih etmemin nedeni şudur ![]() ![]() ![]() Ø Sevenler sosu döktükten sonra tane karabiber çekebilirler ancak dikkat edilmesi gerekir ![]() ![]() ![]() Ø Aynı nedenden dolayı zeytinyağımız 1 asidin altında, sızma olmalı, zira balığın ve sosun lezzetine baskın çıkar ![]() Ø Dil balığı çok narin olduğundan çabuk pişer bu bakımdan ateşimizi ve pişirme süremizi iyi ayarlayalım ![]() Ø Arzu edenlar sosun içine biraz da çam fıstığı kavurması koyabilirler ![]() ![]() Afiyet olsun Sevgi ve lezzetle kalın |
![]() |
![]() |
|