![]() |
Acı Domates Soslu Kılıç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı Domates Soslu KılıçAcı Domates Soslu Kılıç Tarifi - Acı Domates Soslu Kılıç Nasıl Yapılır - Acı Domates Soslu Kılıç Malzemeleri Acı Domates Soslu Kılıç 4 kılıç balığı dilimi (her biri en az 250 gr'lık ve ortalarından ikiye bölünmüş) 100 gr (1 su bardağı) kuru ekmek içi 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı Acı domates sosu: 1/4 su bardağı zeytinyağı 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 diş sarmısak (dövülmüş) 3 orta boy kabak (kabukları kazınıp 0,5 cm'lik dilimlere kesilmiş) 400 gr domates (kabukları soyulmuş) 1 çorba kaşığı kapari (suyu süzülmüş) 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Sosu yapmak için büyük ve yayvan bir tencerede 1/4 su bardağı zeytinyağı kızdırıp soğan, sarımsak ve kabakları katınız ![]() ![]() Domatesleri, kapariyi, pul kırmızıbiberi, tuzu, karabiberi ekleyip iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede ekmek içi, kekik, tuz ve biberi çatalla karıştırınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir tavada yağı, orta ateşte kızdırıp balık dilimlerini arasıra döndürerek 7-8 dakika, her yanları hafif pembeleşene kadar kızartınız ![]() ![]() Balıkları sosla birlikte ağır ateşte 15 dakika daha, arasıra döndürerek, çatal batırıldığında balıklar dağılacak hale gelene kadar pişiriniz ![]() ![]() Not: Acı domates soslu kılıç balığını, pilav ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|