Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
altın, kroket

Altın Kroket

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Altın Kroket



Altın Kroket Tarifi - Altın KroketNasıl Yapılır - Altın Kroket Malzemeleri

Altın Kroket


250 gr mezgit balığı (pişmiş, kılçıkları ayıklanmış ve küçük parçalara ayrılmış)

1 su bardağı süt

2 defne yaprağı

45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağ

3 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı soğan (kıyılmış)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul kırmızı biber

2 yumurta (hafifçe çırpdmış)

2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

125 gr galeta unu

2 su bardağı rafine yağ


Orta boy bir tencerede sütü ve defne yapraklarını orta ateşte hafifçe ısıtınız

Tencereyi ateşten alarak ılınıncaya kadar soğumaya bırakıp, ılındıktan sonra süzünüz

Başka bir tencerede, orta ateşte tereyağı eritiniz Tencereyi ateşten alıp unu ekledikten sonra tahta kaşıkla pürtüksüz bir hale gelene kadar karıştırınız Sürekli karıştırarak sütü de azar azar ekleyiniz

Soğan, karabiber, tuz ve pul kırmızı biberleri de katınız Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıktırarak sos kaynayıncaya kadar pişiriniz Kaynayınca ateşi kısarak, 2-3 dakika daha hafifçe pişiriniz

Balıkları yavaşça tencereye koyunuz Yumurtanın yarısını ve maydanozu ekleyip iyice karıştırınız

Tencereyi ateşten alarak içindekileri orta boy bir kâseye aktarınız Kâseyi iyice soğuyana kadar (1 saat) buzdolabında bekletiniz

Kâseyi buzdolabından alınız; içindeki karışımı genişçe bir tabağa aktarıp, ellerinizi unlayarak eşit parçalara ayırınız Unlanmış tezgâhın üstünde her parçayı yuvarlayarak kroket (4-5 sm uzunluğunda kalın çubuklar) haline getiriniz Kalan yumurta ve galeta ununu birer tabağa koyunuz Kroketleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayınız

Derin bir kızartma tavasında 2 su bardaçı rafine yağı, harlı ateşte kızdırınız

Kroketleri 2'şer - 3'er tavaya koyunuz Ateşi kısarak 5-6 dakika, kroketler gevrek ve kızarmış bir hale gene kadar kızartınız Kroketleri bir delikli kepçeyle kızartma tavasından çıkararak kâğıt bir peçete üstünde yağını süzdürünüz Servis tabağına alarak hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.