![]() |
Altın Kroket |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altın KroketAltın Kroket Tarifi - Altın KroketNasıl Yapılır - Altın Kroket Malzemeleri Altın Kroket 250 gr mezgit balığı (pişmiş, kılçıkları ayıklanmış ve küçük parçalara ayrılmış) 1 su bardağı süt 2 defne yaprağı 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağ 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı soğan (kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul kırmızı biber 2 yumurta (hafifçe çırpdmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 125 gr galeta unu 2 su bardağı rafine yağ ![]() Orta boy bir tencerede sütü ve defne yapraklarını orta ateşte hafifçe ısıtınız ![]() Tencereyi ateşten alarak ılınıncaya kadar soğumaya bırakıp, ılındıktan sonra süzünüz ![]() Başka bir tencerede, orta ateşte tereyağı eritiniz ![]() ![]() ![]() Soğan, karabiber, tuz ve pul kırmızı biberleri de katınız ![]() ![]() ![]() Balıkları yavaşça tencereye koyunuz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alarak içindekileri orta boy bir kâseye aktarınız ![]() ![]() Kâseyi buzdolabından alınız; içindeki karışımı genişçe bir tabağa aktarıp, ellerinizi unlayarak eşit parçalara ayırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir kızartma tavasında 2 su bardaçı rafine yağı, harlı ateşte kızdırınız ![]() Kroketleri 2'şer - 3'er tavaya koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|