![]() |
Deniz Ürünleri Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri Güvecikalamar güveci - ahtapot güveç - karides güveçMALZEME 12 orta boy karides, 250-300 gram beyaz etli balık, 4 adet küçük kalamar, 3 yemek kaşığı haşlanmış ahtapot, 12 adet midye içi, 4 taze soğan, 2 diş sarmısak, 2 orta boy domates, 3 sivri biber, 150 gram kültür mantarı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar, tuz, karabiber YAPILIŞI Çiğ karideslerin kafalaını koparın, etlerini zedelemeden kabuklarını soyun, sırtlarındaki siyah iplik gibi bapırsapı bıçak ile çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taze soğanın kabuğunu soyun, yarım santim uzunluğunda dograyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karides, balık ve kalamarı ekleyin, tahta kaşıkla zedelemeden karıştırıp 5 dakika pişirin, ahtapot ve midyeyi ilave edin, domates, yeşil biber, mantar, tuz ve karabiberi koyun, suyunu çekene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|