![]() |
Hollandez Soslu Yayın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollandez Soslu YayınHollandez Soslu Yayın Tarifi - Hollandez Soslu Yayın Yapılışı - Hollandez Soslu Yayın Nasıl Yapılır - Hollandez Soslu Yayın Malzemeleri 1,5 kg yayın balığı 1 - 2 kereviz 2 çay kaşığı karabiber 1/2 limon 1 baş soğan (küçük) 2-3 parça havuç 1 tane defne yaprağı tuz Holandez sosu Yayın balığı temizlendikten sonra porsiyonluk parçalara bölünür ve yayvan bir tencereye konur ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra buhar patatesi de hazırlanır ve yemeğe oturulmadan bir saat kadar önce tencerenin kapağı örtülmeden orta ısıda yarım saat kadar haşlanır ![]() Tencereden çıkarılan yayın balığı, oval biçim verilerek servis tabağının içine yerleştirilen temiz, beyaz bir peçetenin üzerine konularak suyunu alması sağlanır ![]() Çevresine buhar patatesi ilâve edilen ve maydanoz dallariyle süslenen yayın servis yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|