Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hollandez, soslu, yayın

Hollandez Soslu Yayın

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollandez Soslu Yayın



Hollandez Soslu Yayın Tarifi - Hollandez Soslu Yayın Yapılışı - Hollandez Soslu Yayın Nasıl Yapılır - Hollandez Soslu Yayın Malzemeleri

1,5 kg yayın balığı

1 - 2 kereviz

2 çay kaşığı karabiber

1/2 limon

1 baş soğan (küçük)

2-3 parça havuç

1 tane defne yaprağı

tuz

Holandez sosu


Yayın balığı temizlendikten sonra porsiyonluk parçalara bölünür ve yayvan bir tencereye konur Üzerine örtecek kadar su ilave edilir Kereviz, havuç ve soğan ayıklayıp yıkandıktan sonra küçük küçük parçalar halinde aynı tencereye konur Yarım limon sıkılır, tuz, tane karabiber ve defne yaprağı da konur

Daha sonra buhar patatesi de hazırlanır ve yemeğe oturulmadan bir saat kadar önce tencerenin kapağı örtülmeden orta ısıda yarım saat kadar haşlanır

Tencereden çıkarılan yayın balığı, oval biçim verilerek servis tabağının içine yerleştirilen temiz, beyaz bir peçetenin üzerine konularak suyunu alması sağlanır

Çevresine buhar patatesi ilâve edilen ve maydanoz dallariyle süslenen yayın servis yapılır Salça, salçalığa konarak sofraya verilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.