![]() |
Kalkan Kievski |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalkan Kievski300 g derisi ve kılçıkları temizlenmiş kalkan ya da sert beyaz etli herhangi bir başka balık (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı çok ince rendelenmiş limon kabuğu bir tutam tuz bir tutam beyazbiber 50 g iç bezelye 10 g (2 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı 24 sultani bezelye (kılçıkları alınmış) ince kıyılmış balık etleri limon kabuğu rendesi tuz ve karabiberi blendıra koyup kalın bir hamur elde edene kadar çalıştırın ![]() ![]() iç bezelyeleri kaynar suda yumuşayana kadar (3 - 4 dakika) haşlayın ![]() ![]() ![]() Balık hamurunu buzdolabından alıp 24 parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencereyi 25 cm derinliğinde suyla doldurup içine paslanmaz çelikten zeytinyağıyla hafifçe yağlanmış bir buğulama kabı oturtun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|