Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domates, kalkan, körili, soslu

Körili Domates Soslu Kalkan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Domates Soslu Kalkan



4 kalkan filetosu (her biri yaklaşık 125 g yıkanıp kurulanmış)

1 arpacık soğanı (ince doğranmış)

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

bir tutam tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

6 çorba kaşığı balık suyu ya da su

birkaç maydanoz dalı

Körili domates sosu:

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

2 tatlı kaşığı köri

1250 g olgun domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ince kıyılmış)

bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

2 tatlı kaşığı salça

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)


Sosu hazırlamak için zeytinyağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Isınınca sarımsakları koyup yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 saniye) pişirin (sarımsakların kahverengileşmemesine dikkat edin) Köryi serpip sürekli karıştırarak 30 saniye pişirdikten sonra domatesler tuz ve karabiberi ekleyip ateşi kısın ve domatesleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Domates salçasını da ekleyip iyice karıştırarak karışımı püre haline getirdikten sonra tencereyi ateşten alın ve bir kenara bırakın

Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın Bir fırın tepsisini biraz zeytinyağıyla hafifçe yağlayın Tepsinin boyutlarında bir yağlı kâğıt ya da alüminyum folyo kesip kestiğiniz bu parçanın bir yüzünü de hafifçe yağlayın

Arpacık soğanları ve sarmısakları tepsiye serpip balık filetolarını ikiye katlayarak tepsiye yan yana dizin Üstlerine tuz ve karabiberi serpip balık suyunu (ya da suyu) ekleyerek yağlı kâğıdı (ya da alüminyum folyoyu) yağlı bölüm alta gelecek biçimde balıkların üstlerine serin ve tepsiyi fırına verip filetoları saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin

Tepsiyi fırından alıp yağlı kâğıdı (ya da alüminyum folyoyu) bir kenara bırakın ikiye katlanmış filetoları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp üstlerini yağlı kâğıtla (ya da alüminyum folyoyla) yeniden örterek sıcak kalmalarını sağlayın Tepsideki pişme suyunu tel süzgeçten süzüp domates sosuna karıştırın Sos tenceresini orta ateşe oturtup bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısarak koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin Maydanozları ekleyip karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alın

Tabağın üstündeki yağlı kâğıdı (ya da alüminyum folyoyu) kaldırıp filetoları maydanoz dallarıyla süsledikten sonra her filetonun çevresine biraz sos dökerek yanında kalan sosla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.