![]() |
Körili Domates Soslu Kalkan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Körili Domates Soslu Kalkan4 kalkan filetosu (her biri yaklaşık 125 g yıkanıp kurulanmış) 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 6 çorba kaşığı balık suyu ya da su birkaç maydanoz dalı Körili domates sosu: 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 tatlı kaşığı köri 1250 g olgun domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ince kıyılmış) bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 tatlı kaşığı salça 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Sosu hazırlamak için zeytinyağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Arpacık soğanları ve sarmısakları tepsiye serpip balık filetolarını ikiye katlayarak tepsiye yan yana dizin ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp yağlı kâğıdı (ya da alüminyum folyoyu) bir kenara bırakın ikiye katlanmış filetoları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp üstlerini yağlı kâğıtla (ya da alüminyum folyoyla) yeniden örterek sıcak kalmalarını sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Tabağın üstündeki yağlı kâğıdı (ya da alüminyum folyoyu) kaldırıp filetoları maydanoz dallarıyla süsledikten sonra her filetonun çevresine biraz sos dökerek yanında kalan sosla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|