![]() |
Kalkan Gratine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalkan GratineKalkan Gratine - Kalkan Gratine Malzemeleri - Kalkan Gratine Tarifi Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1 kiloluk bir kalkan 300 gram mantar 50 gram sadeyağ 1/2 kilo olgun domates 1 demet maydanoz 1 limon 1/2 çorba kaşığı un yeteri kadar tuz karabiber 1 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu ![]() Yapımı: Kalkanın dışını içini iyice temizleyip bol akarsuda yıkamalı ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşe dayanan cam bir kabın (pyrex) içinde 30 gram sadeyağı eritmeli ![]() ![]() ![]() Mantarlar iyice pişmeden balığı kaba oturtmalı ![]() ![]() Balık pişince kaptan çıkarmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salça koyulaşınca balığın üzerine kalan yağı bulamalı ve bunun üzerine kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|