Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, biberli, erişte, kılıç, kırmızı

Kılıç Balığı Ve Kırmızı Biberli Erişte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kılıç Balığı Ve Kırmızı Biberli Erişte



Kılıç Balığı ve Kırmızı Biberli Erişte - Kılıç Balığı ve Kırmızı Biberli Erişte Malzemeleri - Kılıç Balığı ve Kırmızı Biberli Erişte Tarifi


Erişte hamuru

350 g kılıçbalığı (ayıklanıp iri zar biçiminde doğranmış)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

1 kırmızı dolmalık biber

1 1/2 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)


Kılıçbalığı parçaları sarımsaklar limon suyu ve zeytinyağının 1 çorba kaşığını bir fırın kabında iyice karıştırıp kabın üstünü örterek buzdolabına kaldırın ve karışımı 30 dakika soğutun

Bu arada hamuru erişte halinde kesip bir kenara bırakın

Fırınınızın ızgarasını yakıp dolmalık biberi fırın ızgarasının 5 cm altına yerleştirin ve derisi siyahlaştıkça çevirerek ızgara edin Her yanı siyahlaşınca fırından alıp bir kâseye koyarak kâsenin üstünü plastik filmle örtün (buhar derisinin iyice kalkmasını sağlayacaktır) Sonra plastik filmi atıp/suyunun ziyan olmaması için kâsenin üstünde çalışarak biberin derisini soyun sapını ve çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde keserek bir kenara bırakın Kâsedeki biber suyunu tel süzgeçten başka bir kâseye süzüp bir kenara bırakın Fırınınızı 200 °C'a ısıtın

Buzdolabındaki kılıçbalıklı karışımı fırına vererek 6 - 8 dakika pişirin

Bu arada bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup tencereyi harlı ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca tuzu koyup karıştırdıktan sonra erişteleri koyarak yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (1 dakika geçince birini alıp pişip pişmediğini kontrol edin) Erişteler pişince tencereyi ateşten alıp erişteleri bir süzgeçte süzerek bir salata kâsesine aktarın Kalan zeytinyağını ve kâsedeki biber suyunu üstüne gezdirip maydanozları ve biber şeritlerini serpiştirerek iyice karıştırın Kabı fırından alıp kılıçbalıklı karışımı eriştelerin üstüne boşalttıktan sonra hafifçe karıştırarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.