![]() |
Balık Graten |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık GratenBalık Graten Nasıl Yapılır - Balık Graten Tarifi MALZEMELER ½ kg sudak veya mezgit fileto 4 adet patates (orta büyüklükte) 250 gram brokkoli 4 çorba kaşığı limon suyu 250 gram krema 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tatlı hardal 1 çay kaşığı toz zencefil tuz karabiber sıvı yağ (kabı yağlamak için az miktarda) YAPILIŞ TARİFİ Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın ![]() ayırın ve saplarını dilimleyin ![]() su duşuna sokun ![]() Balık filetoları 2 cm genişliğinde şeritler halinde enine kesin, tuz ve karabiber serpip 20 dakika kadar dinlendirin ![]() Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili karıştırın ![]() Isıya dayanıklı yayvan bir kabı sıvı yağ ile hafifce yağlayın ![]() sırayı tuzlayarak iki sıra patates halkalarını dizin ![]() fileto ve bir sıra brokkoli döşeyin ![]() ![]() 180oC’a ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişiriniz ![]() Sıcak servis yapınız ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|