Uskumru İzgarası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uskumru İzgarasıızgara balık tarifleri - uskumru ızgarası nasıl yapılır - ızgarada uskumru ![]() Malzemeler 1 kg Uskumru,1 fincan zeytinyağı, Karabiber, tuz, Limon ve maydanoz Hazırlanması: 1) Balıkları ayıklayıp yıkayınız ![]() 2) Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip yağlayınız ![]() 3) Izgaraya diziniz ![]() 4) Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz ![]() 5) Kalan zeytinyağın içersine bir limon suyu koyup beyazlaşıncaya kadar karıştırınız ![]() 6) 8u karışıma, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilâve ediniz ![]() 7) Balıkları servis tabağına yerleştiriniz 8 ) Üzerlerine bu sosu dökünüz ![]() 9) Soğan piyazı ile softaya almız ![]() Not: Soğan piyaz (Soğanlar incecik halkalara kesilip tuzla oğulur, yıkanır, içine incecik kıyılmış maydanoz katılıp hazırlanır)
|
|
|
|