Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
amandin, filetosu, levrek, mönier

Levrek Filetosu Mönier Amandin

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Filetosu Mönier Amandin



Fransız Mutfağından


MALZEMELER


4 kişilik

4 adet levrek filetosu

6 çorba kaşığı süt

2 kahve fincanı rafine yağı

az tuz

bir tutam karabiber

½ çay fincanı kabukları temizlenip dilimlenmiş badem

1 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı

1 limonun suyu

4 çorba kaşığı un



HAZIRLANIŞI


Bademleri küçük bir kap ile fırında kavurup sararana kadar kızartın Balıkları bir kaba koyup tuzlayıp, biberleyip sütü üzerlerine dökerek süte bulayın Sonra balıkları una bulayın Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırıp balıkları ekleyin Orta ateşte dörder dakika alt üst kızartıp ateşten alın Bir palet ile bir servis tabağına çıkarın ve tavadaki yağı dökün


Başka küçük bir tavaya tereyağını koyup kızartıp bademi ilave edin 1-2 dakika ağır ateşte kavurup yağı ile balıkların üzerine dökün Limon suyunu da üzerine serpip servis edin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.