![]() |
Patatesli Hamsi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli HamsiMALZEMELER 500 gr kılçığı ayıklanmış hamsi ve 1 tatlı kaşığı tuz 5 adet orta boy patates (soyulup, incecik yuvarlaklar halinde dilimlenecek) 1 demet maydanoz (sapları ayıklanıp, ince ince kıyılacak) 1 adet iri boy kuru soğan (çok ince halkalar halinde dilimlenmiş) 7-8 adet sarmısak (çok incecik doğranacak) 3 adet orta boy domates (tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranacak) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı ılık su HAZIRLANIŞI Geniş, yayvan ama kenarları çok yüksek olmayan bir tencere veya bu şekildeki kapaklı bir tavayı hazır edelim ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sebze dizilimindeki son aşama ise küp doğranmış domateslerin gelişi güzel eklenmesidir ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra da bu hamsileri güneş ışığı formunda yani yuvarlak biçimde sebzelerin üstünü kapatacak şekilde dizelim ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|