![]() |
Sarımsak Soslu Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsak Soslu KaridesMALZEMELER 4 kişilik; 800 gr karides 1 adet havuç 1 adet defne yaprağı 1 demet maydanoz 1 adet soğan karabiber tuz 1 çay bardağı beyaz şarap sosu için: 5 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 kg haşlanmış patates 2 yemek kaşığı sirke tuz HAZIRLANIŞI Havuç ve soğanı temizledikten sonra defne yaprağı ve maydanozu da yıkayın ![]() ![]() ![]() Karidesleri bol suda yıkayın ve temizleyin ![]() ![]() ![]() Patatesleri haşlayın ve sonra pütürsüz bir kıvama gelene kadar ezin, çok ince kıyılan sarımsakları ve tuzu ekleyin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|