![]() |
Bademli Tatlısu Levreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Tatlısu LevreğiBademli Tatlısu Levreği Tarifi - Bademli Tatlısu Levreği Nasıl Yapılır - Bademli Tatlısu Levreği Malzemeleri Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1 kflo tatlı su levreği, 100 gram margarin yağı, 2 baş soğan, 150 gram badem içi, 1 parça tarçın, 1 bardak süt, 1/5 litre çiğ krema, 1 kâse yoğurt, yeteri kadar tuz ve karabiber 1 tatlı kaşığı ardıç meyvesi ![]() Yapımı: Balığın pullarını kazıyıp içini temizledikten ve solungaçlarını çıkarıp yüzgeç ve kanatçıklarını kestikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı, levreğin sulan iyice süzülünce bunu dilimlere doğramalı Düz altlı bir tencereye margarin yağının yarısıyle çentilircesine ince doğranmış soğanı koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin altındaki ateşi kuvvetlendirerek tenceredeki salçayı koyuiaşıncaya kadar kaynatmalı ![]() Beri yanda bademi kavurduktan sonra koyarcasına ince doğramalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|