![]() |
Baharatlı Dilbalığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı DilbalığıBaharatlı Dilbalığı Tarifi - Baharatlı Dilbalığı Nasıl Yapılır - Baharatlı Dilbalığı Malzemeleri Baharatlı Dilbalığı 8 dilbalığı filetosu (derisi soyulmuş) 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 4 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış) 2 arpacık soğanı (çok ince doğranmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1+1/4 su bardağı baık suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 defne yaprağı 250 gr kuşkonmaz konservesi (kurulanıp iri doğranmış) 125 gr (1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı acı krema 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) Maydanozu, taze soğanı, arpacık soğanı ve 2 çorba kaşığı kremayı küçük bir kaba koyup karıştırınız ![]() ![]() Tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, delikli bir kepçeyle fileto rulolarını ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() Tencerede kalan sosu, süzgeçten geçirerek bir kaba süzünüz ![]() ![]() ![]() Süzülmüş karışıma 1/2 su bardağı kremayı, kırmızı biberi ve eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, hazırladığınız bu sosu, dilbalığı rulolarının üstüne boşaltarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|